ADANA / KOZAN - ŞEHİT ÖĞRETMEN ALİ YILDIRIM ORTAOKULU

Ara

Not vermek öğrenme sürecinin ayrılmaz bir parçasıdır. Ancak, not vermek tek başına geri bildirim vermek değildir. Son yıllarda yapılan araştırmalar geri bildirim vermenin başarıyı ve öğrenci öğrenmesini artıran, en etkili ve maliyeti en düşük yöntemlerden biri olduğunu ortaya koymaktadır. Doğru şekilde verildiğinde geri bildirim, öğrenci başarısını artıran bir yöntem olmasının yanı sıra güçlü bir öğretim aracı olacaktır.

Bu el kitabı, geri bildirimin tanımına, önemine ilişkin teorik bilgilerin yanı sıra öğrencilere geri bildirim verilirken göz önünde bulundurulması gereken hususlara ilişkin birtakım öneriler içermektedir. El kitabında yer alan bilgiler geniş bir literatür taramasına dayanmaktadır.

Bu el kitabı Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmıştır. El kitabı Millî Eğitim Bakanlığının izni olmadan basılamaz ya da çoğaltılamaz.

Ara

Hayat Boyu Öğrenme(HBÖ) Akademi Uzaktan Eğitime Açıldı. İsteyen velilerimiz e-Devlet şifresiyle sisteme giriş yapabilir.