AKIL VE ZEKA OYUNLARI KARDEŞLİĞİ

20.12.2019 220

PROJE HAKKINDA

Okullarımızdan gönüllü öğrencileri bir araya getirerek (karşılıklı okul ziyaretleri ile) öğrencilerin akıl zeka oyunlarını birlikte oynamalarını sağlamak. Böylelikle öğrencilerimiz başka bir okula giderek değişik bir ortam tanıyacak, yeni arkadaşlar edinecek, bilmediği akıl zeka oyunlarını öğrenecek, bildiği oyunları oynayarak da daha ileri düzey strateji ve taktik geliştirebilecekler.

HEDEFLER

*Öğrencilerimiz yeni bir okul görecek, tanımadığı öğretmenlerle ve akranlarıyla tanışacak. Yeni arkadaşlıklar kuracaklar.

*Bilmedikleri akıl zeka oyunlarını öğrenme fırsatı elde edecekler.

* İyi bildikleri akıl zeka oyunlarından yapılan turnuvalara katılacaklar. Böylelikle daha ileri düzeyde strateji ve taktikler geliştirebilecekler.

ÇALIŞMA SÜRECI

Karşılıklı okul ziyaretleri ile öğrenciler biraraya getirilerek okulların müsait sınıflarında turnuvalar ve müsabakalar gerçekleştirilecektir.

Bir dönemde en az bir kere bir okul diğerine gidecek diğeri de onlara gelecek.

Öğrenci sayıları ve zamanı öğrenciler ve velilerin görüşleri alınarak öğretmenlerin kararlaştırması sonucu netleşecektir.

BEKLENEN SONUÇLAR

Öğrenci buluşmalarında çekilen fotoğraf ve videolar herkese açık halde paylaşılacaktır.

20-12-2019