ANNEM OKULDA HERŞEY YOLUNDA

ANNEM OKULDA HERŞEY YOLUNDA

17.11.2019 215

Proje hakkında

Projede öğrencilerimiz anneleri ile okulda faaliyetler yapacaklardır. Bu faaliyetler birlikte kitap okuma, yemek yapma,müze gezme, kodlama yapma gibi etkinlikler olacaktır. Aynı zamanda annelerden oluşan bir okuma grubu kurulacak ve proje koordinatörünün seçtiği kitaplar okuma grubu ile birlikte okunacaktır.

HEDEFLER

Projeye katılacak veli ve öğrenciler rehberlik servisinden yardım alınarak belirlenecek ve iletişim problemi yaşayan anne ve çocukları öncelikli olarak projeye dahil edilecektir. Bu bağlamda iletişim problemi yaşasın yaşamasın projeye katılan anne ve çocuklarının iletişiminin kuvvetlenmesi ilk hedefimizdir. Aynı zamanda anneler arasında kurulacak okuma ekibi ile hem toplumun hem bireyin okuma kültürüne olumlu katkı sağlanması hedeflenmiştir. Ayrıca velinin okula gelip faaliyetlere katılması ile okul veli iletişiminin güçlendirilmesi hedeflenmiştir.

ÇALIŞMA SÜRECI

Çalışma sürecinde okul rehberlik servisinden alınan bilgiler doğrultusunda veliler okula davet edilecek ve projenin tanıtımı yapılacaktır. Daha sonra annelerden oluşan okuma grubu kurulacaktır. Okuma çalışması devam ederken okulda haftada bir atölye çalışmaları başlayacaktır. Bu atölye çalışmalarında anneler ve öğrenciler projeye katılan her okulun imkanları dahilinde etkinlikler yapacaklardır. Birlikte yemek yapıp birlikte yiyecekler, birlikte kodlama yapacaklar ve bunun gibi etkinliklerle atölye çalışmalarını tamamlayacaklar. Atölye çalışması yapılan günlerde aynı zamanda okunan kitapların değerlendirilmesi yapılacaktır.

BEKLENEN SONUÇLAR

Proje sonucunda veli öğrenci iletişiminin güçlenmesini bunun sonucunda da öğrencinin okul ve sınıf ortamına uyumunun olumlu yönde değişmesini bekliyoruz. Bununla birlikte ev ortamında iletişimi güçlenen öğrencinin ders başarısının da artmasını bekliyoruz.

17-11-2019