Değişmeyen Gerçek

09.01.2021 214

Bir süreç içindeki değişikliklerin tümüne değişim denir. Evrendeki her şey değişim içindedir. Değişimi, doğada, bitkilerde, hayvanlarda, yeryüzü ve gökyüzü olaylarında, insan ve insan davranışlarında izliyoruz.
 
İnsanların fiziksel değişimleri, doğum-büyüme-gelişme-yaşlanma, dış görünüşlerindeki değişim, kıyafetlerinde, saç modellerinde vb., davranışlardaki değişim ise farklı etkiler altında toplumdan topluma değişir tarzda karşımıza çıkar.
 
İnsandan insana değişim süreleri uzun ya da kısa olabilir. Ancak her zaman iyi yönde değişim beklemek, yaratmak gerekir. Değişimden amaç daha huzurlu, sevgi dolu olmak, insanlık yararına karşılık beklemeden hizmet etmektir.
 
Hayvanlarda ve bitkilerde ise değişim şöyle olmaktadır. Hayvanların doğup büyümeleri ile fiziksel görünümlerinin değişmesi, bazı hayvanların daha özel değişimler geçirebilmesi -kelebek, kurbağa vb.- birbirleriyle iletişimleri, insanlara farklı yakınlıkları ve hizmetleri. Bitkilerin yeraltından yeryüzüne çıkmaları, tohum ve meyve süreci, mevsimsel değişiklikleri.vb.
 
Yeryüzü ve gökyüzü olaylarında değişim nasıl gözleniyor? Mevsimler, gece-gündüz, gezegenler, yıldız kayması, atmosfer olayları, yağmur, kar vb. yanardağ, sel gibi tabii afetler, uzun sürelerde gerçekleşen kıta hareketleri,  ve kirlenme yoluyla doğanın uğradığı değişimler.
 
Evrende her şey değişime uğradığına göre değişime uğramayan bir şey var mı? Evet, değişmeyen tek gerçek Hakikat'tir.
 
Her şey değişime tabidir, fakat Hakikat her zaman Hakikat'tir. Hiçbir zaman değişime uğramaz. Hakikat ebedidir, değişen üç zaman içinde hiç değişmez.
 
Hakikat kaynaktır, besleyendir, devam ettirendir ve yok edendir. Hakikati temel al ve dürüstlüğü uygula. Ancak o zaman Huzur ve Sevgi içinizden tezahür edecektir. Hakikat yolunda oldukça, Hakikat sizi koruyacaktır. Böylece hiçbir şeyden korkmanız gerekmeyecektir. Her zaman Hakikat yolunda olunuz. Bu yol, huzura, erdeme ve refaha götürür. Böyle bir hakikati aramalısınız ve dürüstlüğü uygulamalısınız.
 
Değişimde Hakikat'in rolü nedir? Hakikat'e bağlı kaldığımız müddetçe değişim iyi ve doğru yönde olacaktır. İnsanlar amacına uygun değişimi nasıl yapmalıdırlar? Her gün, bir önceki günden daha iyi ve doğru davranışlarda bulunarak.
 
Hakikate inancımızın ilk adımı, önce kendimize karşı samimi, dürüst olmamızdır. Ve bunun sürekli olması gerekir.
 
Yaşantımızı insani değerler üzerine kurmalıyız. Değişmeyen bir tek gerçeğin olduğuna, sevgi ve doğru davranışla iç huzuru bulacağımıza, şiddetten kaçınarak tüm canlıları incitmeyeceğimize inanmalıyız. Ve tüm yaşantımızı karşılık beklemeden insanlığa hizmet etmek üzerine kurmalıyız.