T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / KOZAN - ŞEHİT ÖĞRETMEN ALİ YILDIRIM ORTAOKULU

GELECEĞİMİZ BUĞDAY

Çocuklarımız buğdayı öğreniyor,mirasımız geleceğe taşınıyor.

Okulumuz Ulusal düzeyde düzenlenen Geleceğimiz Buğday projesini İlçemizde yürütüyor

 

GELECEĞİMİZ BUĞDAY!

 

Buğday, hem en fazla üretimi yapılan ve tüketilen tarımsal ürün hem de birçok gıda ve sanayi ürününün ham maddesidir. Bu nedenle milyarlarca insanın gıda güvenliği açısından hayati önem taşır. Ancak günümüzde buğdayın çeşitliliği azalma riskiyle karşı karşıya! Bu riskin önüne geçebilmek ve yaşadığımız coğrafyanın bize sunduğu çok değerli bir temel besin maddesi olan buğdayın doğru koşullarda yetiştirilebilmesini sağlamak için 1O yıl önce ETİ Burçak ve WWF-Türkiye iş birliği ile başlattığımız sosyal sorumluluk projeleri ile sürdürülebilirliğe verdiğimiz önemin altını çiziyoruz.

 

2OO8-2O14 / İklime Uyum Seferberliği

 

Türkiye'nin en çok buğday üretilen bölgesi olan Konya Havzası'nda, iklim değişikliğine karşı sürdürülebilir tarım anlayışını benimsetmek amacıyla üretim ve su kullanımında sürdürülebilir önlemler alınmasına öncülük edildi. Çiftçilerimize verilen kapsamlı eğitimler ile verimlilikte önemli kazanımlar elde edildi. 2O14 Buğday Olmasa Facebook Olmazdı kampanyasında Konya Havzası'ndaki tehlike tüm boyutları ile anlatılarak ulusal kamuoyu tarafından daha iyi tanınması ve korunmasına katkıda bulunuldu

 

2O15-2O16 / Türkiye'nin Buğday Atlası

 

Türkiye'nin buğday çeşitliliğine dikkat çekmek, yerel buğday çeşitlerimizin karşı karşıya bulunduğu tehlikelerle ilgili farkındalık yaratmak amacıyla Türkiye'nin Buğday Atlası hazırlandı.

 

2017/ Anadolu'nun Buğday Mirası; Siyez, Gernik, Havrani

 

Anadolu'nun yerel buğdaylarının önemini tüm paydaşlara anlatmak ve kamuoyunda farkındalık yaratmak için Urfa, Kars ve Kastamonu'da paneller düzenlendi.

 

2O18 / Geleceğimiz Buğday projesi hayata geçiyor!

 

ÇOCUKLARIMIZ BUĞDAYI ÖĞRENİYOR, MİRASIMIZI GELECEĞE TAŞIYOR.

 

Ne Amaçladık?

 

Anadolu'nun buğday mirasını ve değerlerimizi korumayı,sürdürülebilir gıda için lider yeni nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz.

 

Kimler için?

 

Öğretmenlerimizin desteği ile yeni nesillere ulaşmamız mümkün. Bunun için özellikle öğretmenlerin yararlanabileceği bir internet sitesi tasarladık. Etkinliklerimiz özellikle 9-13 yaş arasındaki öğrencilere eğitim veren fen bilgisi, sosyal bilgiler ve sınıf öğretmenlerinin yararlanabileceği bilgi ve etkinliklerle dolu. Buğday mirasımızı anlatmak ve korumak için yeni nesilleri yetiştirecek öğretmenlerimizden destek bekliyoruz.

Ayrıntılı bilgi için http://www.gelecegimizbugday.org/

 

 

29-11-2019

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.11.2019 - Güncelleme: 30.04.2024 13:55 - Görüntülenme: 673
  Beğen | 2  kişi beğendi