Kendine Güven

12.01.2021 229

Çocuklar, sizler zannettiğinizden daha güçlüsünüz. Bu gücü fark ettiğinizde kendinize güvenmeye başlayacaksınız. Bu gücü diğer insanların yararına olan işeri başarmak için kullandığınızda ise kendine güvenen kişiler olmuşsunuz demektir. Sınıfınızı iyi derece ile geçtiğinizde bu gücün farkına varabilirsiniz. Tek yapmanız gereken bu gücü kendinizde hissedip kullanmaktır. Kendine Güven başkalarını dövmek, kopya çekmek, insanları aldatmak için kullanılacak bir güç değildir. Bu, önce kendi görevlerini eksiksiz olarak yerine getirmede sonra da başkalarının yardımına koşmada kullanılacak bir güçtür.
 
İnsanlar, kendilerine gerçekten güvendiklerinde ne yaptıklarını bilirler ve başarılı olurlar. Kendine Güven olmadan bir hedefe ulaşmak imkansızdır. Kendine Güven, Allah'a İmanın da temelidir. Büyük başarılar Kendine Güven ve bir plan dahilinde çalışmaktan doğar. Nuh' un bir gemi inşa etmesi gibi.
 
Kişi, kendine güvenle her türlü işi başarabilir. Güven insanı sevgiye götürür. Sevgi sizi huzura götürür. Huzur, Hakikat'i  ortaya çıkarır ve Hakikat tezahür edince de huzur elde edersiniz. Huzurun zevkini çıkarabilmek için, nefretten kurtulup kendinize olan güveni geliştirmelisiniz.
 
Her koşulda kendinize olan saygıyı yüksek tutun. Özgüvenden ve öz saygıdan yoksun bir yaşam ne işe yarar? Para, güç veya şöhretin önemi yok. Önemli olan güçlendirmeniz gereken öze saygıdır.
 
Daima iyi duygular besleyin, iyi düşünceler geliştirin ve iyi eylemlerde bulunun. İster iyi olsun ister kötü, başkalarının görüşlerinden etkilenmeyin. Kendi vicdanınıza dayalı bir düşünce sistemi geliştirin. Kendinize güvenin, "öz güvenin olduğu yerde, kişisel tatmin vardır; tatminin olduğu yerde, fedakârlık vardır, Ve fedakârlık, kişinin kendini tanımasıyla neticelenir." Öz güven, bir binanın toprağın altındaki temeline benzer. Kişisel tatmin, binanın duvarlarını simgeler. Fedakârlık çatıyı, kendini tanıma da, yaşamın ta kendisini temsil eder. Özgüven temeli olmazsa, insan öz varlığını tanıyamaz. Yavaş yavaş özgüveninizi geliştirin.
 
Sevgiyi geliştirin. Hakikati ve doğru davranışı izleyin. Gücünüzün olmadığı hissine kapılmayın. Öze güveninizi sarsılmaz yapmalısınız. Özgüven nedir? Bu, vicdandır.
 
En başta, kendinize güveni geliştirin. Eğer kendinize güveniniz varsa sizin için her şey iyi olacaktır. İyi düşüncelere sahip olduğunuz taktirde her şey iyi gider.
 
Hakikate olan inancınızı geliştirin. İnancınız nasıl ise sonuç da öyle olur. Eğer tam bir inanç sahibi iseniz, her bakımdan sonuçlar güzel olmak mecburiyetindedir. Zorluklarla karşılaştığınız vakit, her şeyi kaybedebilirsiniz ama inancınızı kaybetmemelisiniz. İnancınızı hayatınız olarak kabul edin. İzlemeniz gereken yol budur.
 
Bazı çocuklar sınavları için endişelenirler ki bu tamamen gereksizdir. Sınavları cesaretle kabul edin ve cevapları bildiğiniz derecede kendinize güvenerek yazın. Bundan ötesini Allah halleder. Arzu edilen sonucu, cesaret ve kendine güven sağlıyacaktır.
 
Kendinize güveniniz olmadıkça bu hayatta hiçbir şeyi başaramazsınız. Bu nedenle, önce, kendinize olan kati ve sarsılmaz bir güveni geliştirmelisiniz. Kendinize güven sonucu, mutluluğunuz artar. Mutluluk size fedakarlık yolunu açar ve bu da sizi sonunda kendinizi tanımaya götürür. Kendine güven, kendini tanımanın temelini teşkil eder.
 
Sesiniz ve görme yeteneğiniz zamanla değişmek zorundadır. Fiziksel bedeninize güvendiğiniz için yorgunluktan ve endişeden şikayet edersiniz. Hakikat'e güvendiğiniz takdirde, hayatta her şeyi başarabilirsiniz. Hayatınızda faal olun. Her ne işi üstlenirseniz üstlenin, kendi özünüzdeki güce güvenin. Başkalarından gelecek yardıma, desteğe güvenmeyin. Kendinize güveni geliştirin. Kendinize olan güvenle bütün zorluklara karşı gelin.