KİKO BİZİMLE

20.12.2019 203

PROJE HAKKINDA

Bilinçli toplum için bilinçli çocuklar yetiştirmeliyiz düşüncesiyle okul öncesi ve ilköğretim dönemindeki çocuklara Kiko karakteriyle çocuk hakları, bedenim bana ait bilinci ve güvenlik kurallarını çocukları eğlendirerek öğreterek , bilinçli çocuklar yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Çocukların karşılaştığı problemler hakkında nasıl davranacağını bilmesi onları daha mutlu ve özgüveni gelişmiş bireyler yapacaktır. Unutmayalım çocukları korumak ve tehlikeleri önlemek yetişkinlerin sorumluluğundadır.

HEDEFLER

Okul öncesi ve ilköğretim çağı çocuklarında ve ailelerinde 'mahremiyet ve güvenlik eğitimi' konusunda farkındalık oluşturmak,

Velileri çocuk hakları ve mahremiyet eğitimi konularında bilinçlendrmek

Çocukları çocuk hakları olduğu konusunda bilinçlendirmek

Bilinçli teknoloji kullanımını sağlamak

ÇALIŞMA SÜRECI

Kasım ayı ( November)

*Veli ve öğretmen Ön testlerinin uygulaması (Pre-tests for parents and teachers)

* Okul ,sınıf ve öğretmen tanıtımları ( All about the school, the class and the teacher)

*Afiş tasarımlarının yapılması ( Designing the posters)

*Çocuk hakları ile ilgili çalışmaların yapılması ( The activities for Children's Rights)

*Veli broşürlerinin gönderilmesi ( Sending the broschures to the parents)

*Ortak etkinlik düzenleme ( The shared activities)

Aralık ayı (December)

*Veli seminerleri veya bilgilendirme toplantıları ( Seminars and meetings for the parents)

*Bedenim bana ait bilinci oluşturma çalışmaları ( Works and activities on "My body belongs to me.)

* Veli çocuk atölye çalışmasının yapılması ( A workshop with children and parents)

*Özel alan ve iç çamaşırı kuralının öğretilmesi çalışmaları ( Works and activities on personal privacy and the Underwear rule.)

Şubat ayı (February)

* İyi kötü dokunuş ve iyi –kötü sır kavramları ile ilgili çalışma yapılması (Works and activ

1. Çocuk ve insan hakları ile ilgili farkındalık oluşturmak

2. Bedenim bana ait bilinci oluşturmak