Önder ve Örnek Olma

10.01.2021 217

Değerleri uygulayarak yaşayan insanlar, topluma örnek olurlar. Başkalarına ve topluma önderlik yapmaya doğal olarak hak kazanırlar. Aksi halde, önderlik gerçek olmaz, örnek olmayan insalara önderlik hiç yakışmaz. Bunun için önder olmayı istemeden önce tüm değerlerde insanlara örnek olma çabasını gösterin. Diğer insanlar sizde bu çabayı görünce zaten sizi doğal olarak önder seçeceklerdir.
 
Örnek kişinin iyi davranışlar içinde olması gerekir. İyi davranış içinde olmak ne demektir? Düşünce, söz ve davranış'ın uyum içinde olmasının önemi nedir ? Evde ve okulda nasıl örnek bir insan olabiliriz? Toplumun güvenliğini sağlamak için yasalar yapılmıştır. Bizler her şart altında bu yasalara ve kurallara uyarak toplumda örnek kişiler olmalıyız .
 
Uygulama, sözlerden daha gür ses çıkarır. Uygula ve kanıtla. Uygulamaya koymadığınız şeyin hiçbir faydası yoktur. En yüksek önder ve liderin söyleyecek hiçbir şeyi yoktur. O kendisini hizmete verir ve asla endişe etmez.
 
Tohum nasılsa fide de öyle olur. Yiyecek nasılsa geğirmekte öyle olur. Eylem nasılsa sonuçta öyle olur. Lider nasılsa halk da öyle olur. Eğer bir önder, topluma açık bir bahçede bir meyve koparırsa, millet geride kök bırakmaz.
 
Liderler iyi ve işlerinin ehli olurlarsa, bütün dünya pürüzsüz idare edilir. Fakat, maalesef, bugün dünya iyi liderlikten yoksun olduğu için bu acı durumlara düşmüştür. Eğitim, politika, maneviyat vs. gibi bütün alanlarda iyi liderler olmalıdır. Fakat günümüzde herhangi bir alanda pek nadiren iyi bir lidere rastlıyoruz. Her nereye bakarsanız, insan çalışmalarının para hırsı ile kirlendiğini görürsünüz. Her şey ticarete dönüştü. Latif hakikatin farkında olma yüceliğine erdemli davranışlar ve destekleyici uygulamalar sonucu erişilebilir.
 
Doğru Davranış, duygularını ve yaşam gücünü Hakikat'e yöneltecektir. Böylece iyi bir önder ve örnek bir kişilik olabileceksin.